U znak sećanja na žrtve NATO agresije


U organizaciji grada Zaječara, Vojske Republike Srbije i SUBNORA-a, obeležen je Dan sećanja na NATO agresiju.

Na spomenik borcima nastradalima u ratnim sukobima na tlu bivše Jugoslavije u periodu od 1990. do 1999. godine u Zaječaru vence su položile  delegacije grada Zaječara, Vojske Srbije i Policijske uprave, delegacije SUBNOR-a, Udruženja vojnih penzionera, Udruženje ratnih vojnih i mirnodopskih invalida, Udruženje rezervnih vojnih starešina, delegacije nezavisnog sindikata policije, kao i porodice stradalih boraca u NATO bombardovanju.

Setimo se rana naše prestonice i grada Niša na pijačni dan zasutog kasetnim bombama. Ne zaboravimo Prištinu Kosovsku Mitrovicu i karaulu Košare. Zauvek ostaju imena poginulih pri rušenju mostova, Varvarina i Grdeličke klisure. Poginulo je oko 2 500 civila cinično nazvanih kolateralnom štetom a među njima i 90 nevinih dečijih života. U odbrani slobode otadžbine živote je položilo preko hiljadu priipadnika vojske. Snaga oružja nadjačala je snagu razuma, bilo je to vreme stradanja i bola“- rekao je u obraćanju potpukovnik Srđan Jovanović.

Na inicijativu Nezavisnog sindikata policije i koordinacionog centra za Zaječar, Vojnog sindikata sindikalne grupe Zaječar i Udruženja građana Za česme, a u saradnji sa zaječarskim SUBNOR-om, Udruženjem ratnih i mirnodopskih vojnih invalida, Organizacijom rezervnih vojnih starešina Zaječar, Udruženjem vojnih penzionera i Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ potpisan je sporazum o izgradnji spomen-česme povodom 20 godina od Nato agresije nad Srbijom. 

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *