Učenici muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova osvojili 3 prva mesta na takmičenju “AKORDEON FEST“


Učenici muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova, u klasi profesora harmonike Dušana Novčića i ove godine su otišli na “AKORDEON FEST“ i predstavljali školu i grad Kladovo u punom sjaju i vratili se sa tri PRVE NAGRADE u različitim kategorijama.

foto fb akordeon fest-knjaževac

Osnovna muzička škola „Predrag Milošević“ iz Knjaževca, organizovala je 9.po redu Internacionalni festival harmonike osnovnih i srednjih muzičkih škola i fakulteta pod nazivom „AKORDEON FEST“. Festival je javna muzička-pedagoška manifestacija u kojoj su učestvovali redovni učenici osnovnih i srednjih škola i studenti fakulteta.

Takmičenje se odvijalo po kategorijama i bilo ih je ukupno 11.

Program svake kategorije činile su dve kompozicije po slobodnom izboru od kojih je najmanje jedna morala da bude originalno napisana za harmoniku.

foto tkMagazin

Učenici muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova, u klasi profesora harmonike Dušana Novčića i ove godine su otišli na “AKORDEON FEST“ i predstavljali školu i grad Kladovo u punom sjaju i vratili se sa tri PRVE NAGRADE u različitim kategorijama.

foto tkMagazin

Nikola Ginić, učenik drugog razreda muzičke osvojio je I NAGRADU u drugoj kategoriji solista na harmonici.

Marko Šolkotović – I NAGRADA u trećoj kategoriji solista na harmonici.

foto tk Magazin

Nikola Šepecanović, učenik četvrtog razreda muzičke škole „Konstantin Babić“, takođe je zablistao u svojoj četvrtoj kategoriji i osvojio I NAGRADU.

Ove godine festival „AKORDEON FEST“ broji preko 70 takmičara iz naše zemlje i inostranstva. Takmičari su dolazili iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Litvanije.

preuzeto tkMagazin.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *