Učenicima i studentima uručeni ugovori o stipendiranju


Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin uručio je danas ugovore o stipendiranju, učenicima srednjih škola i studentima za školsku 2018/19. godinu. Na osnovu prethodno raspisanog konkursa za dodelu stipendija za školsku 2018/2019. godinu, nadležna komisija dodelila je stipendije u skladu sa utvrđenim Programom o stipendiranju studenata visokoškolskih ustanova i učenika srednjih škola.

foto negotin.rs

Svečanosti uručenja uriličenoj u Velikoj sali Skupštine opštine Negotin pored učenika prisustvovali su i njihovi roditelji.

foto negotin.rs


Veoma je važno da imamo dobre i talentovane đake koji predstavljaju veliki potencijal kako za našu opštinu tako i celokupno društvo. Želim da čestitam prvenstveno deci koja su svoje obaveze shvatila veoma ozbiljno na uspehu i roditeljima jer dečji uspeh je prvenstveno rezultat njihovog vaspitanja. Škola predstavlja stepenik iznad vaspitanja i odgovornosti koje svako treba da ponese iz kuće. Potrudićemo se da za iduću godinu obezbedimo veći iznos za stipendiranje onog najvrednijeg što imamo a to ste vi deco, koji ćete nam to vratiti svojim znanjem i radom.“ izjavio je prilikom dodele ugovora Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

foto negotin.rs

Program stipendiranja studenata i učenika posebno sadrži: Program stipendiranja studenata visokoškolskih ustanova koje obrazuju kadrove deficitarnih struka i zanimanja u opštini Negotin, posebno nadarenih studenata koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00 i imaju najmanje ostvarenih 120 ESPB poena i učenika srednjih škola opštine Negotin. Opština Negotin je obezbedila 27 stipendija za ovu tekuću školsku godinu, od kojih je pet uručeno studentima, u iznosu od sedam hiljada mesečno, tri za kadrove deficitarnih struka i dve za posebno nadarene studente i 22 učenicima srednjih škola u iznosu od 4 hiljade mesečno. Stipendije se isplaćuju u deset mesečnih rata. Za ove namene iz opštinskog budžeta izdvojeno je 2 miliona dinara.

 

izvor negotin.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *