Udruženje „Duga“ obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom


Tradicionalnim maskenbalom i druženjem članovi Udruženja „Duga“ iz Negotina obeležili su 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom . Obeležavanju su prisustvovali Tatjana Panić, član Opštinskog veća zadužena za kulturu, informisanje i turizam, predstavnici obrazovnih ustanova, učenici trećeg razreda OŠ „Vera Radosavljević“ i prijatelji udruženja.

Foto: negotin.rs

Usluge Udruženja „Duga“ koje okuplja 70 članova koristi 35 korisnika ,od kojih petnaestak redovno učestvuje u radionicama koje organizuju četiri puta nedeljno. Maske za deveti po redu maskenbal rađene su na keativnim i okupacionim radionicama udruženja.

„Devetu godinu zaredom pripremamo maskenabl sa našom decom, korisnicima i roditeljima. Naši korisnici, osobe sa invaliditetom, naša deca jednaki su članovi društva ali se to malo teže prihvaća, posebno u manjim sredinama. Već godinama se trudimo da što više približimo problematiku naših korisnika. Nadamo se da koliko toliko uspevamo u tome. Akcenat stavljamo na problematiku mladih jer deca koja su osobe sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju već su obuhvaćena podrškom ako pohađaju školu. Mladi koji su završili školu prepušteni su sami sebi pa se mi kao udruženje trudimo da im omogućimo neku zabavu, neko druženje i edukacije“ istakla je Miroslava Zdravković, sekretar Udruženja „Duga“.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, koji za cilj ima omogućavanje osobama sa invaliditetom i različitim smetnjama u razvoju, prilagodljiviji i lepši život, ove godine obeležava se pod sloganom „Osnaživanje osoba sa invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti“.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *