Unapređenje ženskog poslovanja: U Zaječaru dodeljeni sertifikati preduzetnicama


U Skupštini grada Zaječara dodeljeni su sertifikati ženama koje su uspešno završile obuku iz oblasti inovativnog preduzetništva i biznis planiranja.

Zaječarske preduzetnice su tokom nekoliko meseci iz oblasti inovativnog preduzetništva i biznis planiranja dobile korisne savete kako bi unapredile svoje poslovanje.

Na obukama su naučile o pisanju biznis plana, marketingu, ali i paušalnom oporezivanju.

Preduzetnicama se obratio Saša Ivanović pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Grad Zaječar je pre par meseci krenuo u realizaciju projekta FemIno kojim smo konkurisali kod Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj. Dobili smo sredstva koja smo opredelili za žensko preduzetništvo. Program se sastoji iz dve faze, prva je stručna obuka i dodela sertifikata, a to je uslov da bi mogle da konkurišu za bespovratna sredstva koja ćemo nakon konkursa, koji traje do četvrtka 6. decembra, odabrati najbolje inovacije i tim preduzetnicama podeliti bespovratna sredstva iz ovog projekta, rekao je Ivanović.

Na osnovu napisanog biznis plana preduzetnice će dobiti bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 160.000 dinara, a njihove obaveze su da za dobijeni novac nabave opremu koju su navele u svom biznis planu i da posluju najmanje 3 godine.

Ovu obuku je od 107 prijavljenih kandidata uspešno završilo 58 žena, a projekat realizuje grad Zaječar uz finansijsku podršku kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

izvor zajecar.info

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *