Uskoro kompletna rekonstrukcija srednjoškolskog centra u Zaječaru!


Projekat koji će se realizovati u narednom periodu jeste kompletna rekonstrukcija srednjoškolskog centra u Zaječaru. Predviđeno je 3.400.000 eura za ovaj projekat, a projekat je podržala Kancelarija za javna ulaganja. Trenutno se radi projektna dokumentacija, a projektom je predviđeno dogradnja ekonomske škole, rekonstrukcija košarkaškog igrališta sa izgradnjom nove toplane koja će raditi na “sečku” koju će grad obezbediti kroz održavanje zelenih površina i puteva. Ovim pojektom je predviđeno da nova toplana pored ove četiri škole greje pozorište i specijalnu školu, OŠ “Desanka Maksimović” i OŠ “Ljuba Nešić”, što će biti ogromna ušteda za grad.

Takođe je predviđeno u 2018. godini, da se kompletno uradi projekat za izradu zajedničke fiskutlurne sale za đake OŠ “Desanka Maksimović” i OŠ “Ljuba Nešić”. Kako je Ničić naveo, postoji obećanje Kancelarije za javna ulaganja da ukoliko se projekta dobro uradi, da će sredstva biti obezbeđena.

“Ono što je takođe izuzetno važno, bitno i što čekamo, godinama i godinama je bilo obećanja, je izvesno i do nas je. Sada kada kažem do nas je, ja moram da preuzmem tuđu odgovornost u ovom trenutku. Nisu završili, nisu na vreme predali i sada završavamo projekat da bi ušao u 2018. godinu, izgradnja vizitorskog centra na Felix Romulijani. Vrednost investicije je 380 miliona dinara. Ova investicija je takođe bez našeg učešća koje će finanisrati Ministarstvo turizma” – naveo je Boško Ničić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *