Uspešno završeno takmičenje u prezentovanju “studije slučaja”


U sredu, 14. marta 2018. godine, na Fakultetu za menadžment, 14 ekipa učenika srednjih škola iz Zaječara i Knjaževca u okviru takmičenja u znanju prezentovalo je studiju slučaja poslovni problem “Marketing na društvenim mrežama preduzeća Tehnomedije Zaječar”.

Stručni žiri, sastavljen od profesora Fakulteta, marketinških stručnjaka i predstavnika Tehnomedije Zaječar, nakon prezentacija proglasio je najbolje ekipe.

Prvo mesto osvojila je ekipa Tehničke škole iz Knjaževca, u sastavu: Jovana Simić, Natalija Vasilijić i Aneta Milošević. Mentor ekipe bila je profesorka Sanja Markulin.

Drugo mesto osvojila je ekipa Ekonomsko trgovinske škole iz Zaječara, u sastavu: Ivana Stefanović, Jelena Lakić i Ana Savković. Mentor ekipe bila je profesorka Aleksandra Stojković.

Treće mesto osvojila je ekipa Zaječarske gimnazije,u sastavu: Milica Ristić, Maša Božinović i Nevena Mušatović. Mentor je bi profesor Mladen Šljivović.

Fakultet za menadžment i Tehnomedija su predvideli vredne nagrade za najbolje ekipe.Prva nagrada je put u inostranstvo za ekipu i mentora, druga nagrada je 50% popusta na školarinu prilikom upisa na Fakultet, a treća nagrada su tablet računari.

Prema rečima dеkana Fakultеta za menadžment prof. dr Dragana Mihajlovića, ovakav vid takmičenja je nešto novo na Fakultetu ali je od velikog značaja u oblasti informacionih tehnologija.

„Ovo je novina na našem fakultetu, to ne znači da smo mi nešto izmislili, već su neki fakulteti i univerziteti počeli sa studijom slučaja i to se pokazalo kao veoma dobro. Shvatilo smo da je marketing u sferi informacionih tehnologija danas, kao digitalni marketing, veoma nezamenljiv, pa smo i zbog toga na ovom takmičenju angažovali eminentne nastavnike koji su u žiriju za ocenjivanje najboljih“, istakao je Mihajlović.

Ideja takmičenja je bila da na jedan kreativan način učenici unaprede svoj preduzetnički duh i steknu jedno pozitivno iskustvo koje će biti od značaja kako za njihovo buduće školovanje, tako i za njihovu buduću profesiju.

„Ovo takmičenje predstavlja spoj teorije i prakse, rešavanje konkretnih poslovnih slučajeva. Ono što su bili kriterijumi su inovativnost rešenja ali takođe i ostvarivost rešenja, veština prezentovanja, sam izgled prezentacije. Sama prezentacija morala je da bude realna u praksi, tačnije primenjiva u praksi“, rekao je Igor Trandafilović, vanredni profesor i član žirija.

Ovogodišnje takmičenje izazvalo je veliko intresovanje srednjih škola tako da će se sa ovakvom organizacijom nastaviti i iduće godine.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *