UŽAS U ZAJEČARU “Napipala sam u kesi mrtvu bebu”!!!


Obdukcija novorođenčeta koje je rodila Zaječarka A. T. pokazala je da je beba rođena mrtva.

obdukcija

Kako nezvanično saznajemo, naložen je i toksikološki pregled tela bebe da bi se utvrdilo da li je devojka uzela neki preparat da bi namerno izazvala porođaj, što je eventualno moglo da izazove smrt nerođenog deteta. A. T. se u osmom mesecu trudnoće najverovatnije porodila preksinoć u svojoj kući, a mrtvo dete pronašla je njena majka ispod kreveta.

– Još sam u šoku. Pretpostavljali smo da je u drugom stanju, s obzirom na to da je u ozbiljnoj vezi. Njen mladić je dobar dečko. Nažalost, još nisam razgovarala sa ćerkom jer nam lekari nisu dozvolili zbog njenog zdravstvenog stanja – kaže Biljana, majka A. T.

Tog dana, kaže Biljana, njena ćerka je u više navrata išla u kupatilo. Kazala je da ima dijareju tako da ništa nije bilo sumnjivo. Međutim, majka je kasnije u sobi ćerke ugledala krvav peškir.

Ležala je u krevetu bleda. Uspela sam da je nagovorim da odemo do lekara. Palo mi je na pamet da je prokrvarila ili da je krvarenje početak spontanog pobačaja – priča majka.

Odvela je ćerku na Odeljenje ginekologije.

Kada su mi kazali da ona mora da ostane u bolnici i da pretpostavljaju da je imala sumnjiv abortus ili da se porodila, otišla sam kući. Počela sam da raspremam njenu posteljinu na kojoj je bilo malo krvi. Kada sam počela da čistim ispod kreveta, ugledala sam šarenu kesu. Dotakla sam je i šokirala se! Strašno. Nisam imala hrabrosti da je otvorim. Odmah sam otišla u policiju i oni su došli da izvrše uviđaj – kaže ova žena.

Nije joj jasno, kaže, s obzirom na to da ima troje dece, da njena ćerka nije pustila ni glasa. Policija joj je rekla da se devojka porodila u kupatilu, ali da je kupatilo bilo izuzetno čisto i da nigde nije bilo ni kapi krvi.

Ja sam uz svoje dete, daću joj podršku ma šta da je bilo, biću svom snagom uz nju – kaže majka Biljana.

Nije životno ugrožena

A. T. je primljena na Ginekološko odeljenje bolnice u teškom stanju.

Odmah smo joj dali četiri jedinice krvi i uključili potrebnu terapiju. Devojka je sada stabilno, van životne opasnosti – saznajemo nezvanično iz bolnice.

Medicinskom osoblju je ispričala da je rodila bebu koja nije davala znake života.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *