Vatrogasno-spasilačka jedinica u Zaječaru dobija novo vozilo


 MUP je nabavio 12 novih vatrogasnih vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Zaječaru, Užicu, Jagodini, Kraljevu, Požarevcu i Prokuplju.

foto www.srbija.gov.rs

Prema  rečima Nebojše Stefanovića ministra unutrašnjih poslova,  vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Srbiji do sada su isporučena ukupno 33 vatrogasna vozila marke MAZ, koja su pogodna za gašenje požara u ruralnim i šumovitim predelima.

Potpredsednik Vlade je istakao da će biti nabavljeno još 25 vatrogasnih vozila MAN i 17 navalnih vozila KAMAZ, koja će najvećim delom biti isporučena do kraja ove godine, a manji deo u januaru sledeće.

Stefanović je ukazao na to da je plan da se nabavi i jedan broj polovnih vozila iz zemalja Evropske unije, koja su u odličnom stanju, a mogu da zamene naša vozila, od kojih su neka proizvedena pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

On je najavio da će MUP neka od starih vozila, koja Sektoru za vanredne situacije nisu više potrebna, donirati dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kako bi ojačali i njihove kapacitete.

Potpredsednik Vlade je, govoreći o pojačanju u ljudstvu Sektora za vanredne situacije, istakao da će do kraja godine vatrogasno-spasilačke jedinice imati najveći broj vatrogasaca u poslednjih deset do 15 godina.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *