Volonteri iz pograničnog regiona Srbije i Bugarske u poseti Zaječaru


Timočki omladinski centar organiziovaće narednih dana u Zaječaru, razmenu volontera Srbije i Bugarske u okviru projekta Volonteri pomeraju granice. Razmena volontera počeće u ponedeljak 22. januara 2018. godine, aktivnostima u Prostoru za POMAK u 15 časova.

Dvadesetoro mladih iz Srbije i Bugarske, volonteri 5 volonteskih centara iz pograničnog regiona, imaće priliku da posete institucije i organizacije u Zaječaru i da čuju kako oni mogu tu ostvariti svoj volonterski angažman, a i tokom poseta volontirati.

Tokom januara, volonteri 10 volonterskih centara iz pograničnog regiona bili su u Vidinu na volonterskoj razmeni, kada su imali priliku da posete socijalne institucije za pomoć deci i maldima i u njima na kratko volontiraju.

Podsetimo, u okviru projekta Volonteri pomeraju granice, u pograničnom regionu Srbije i Bugarske otvoreno je 5 volonterskih centara, u Zaječarskom, Borskom, Nišavskom, Jablaničkom i Pirotskom okrugu, a njihov zadatka biće da koordinišu volontere u tom okrugu, kao i da budu spona između volontera i organizatora volontiranja (institucija, organizacija, preduzeća itd.).

Projekat Volonteri pomeraju granice realizuje Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskom centrom iz Vidina, Bugarska, a finansiran je od strane Evropske unije kroz
INTERREG-IPA program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *