Vrednost pčelinjeg otrova na tržištu i do 60 hiljada evra po kilogramu


Pčelari grada Zaječara imali su prilike da prisustvuju predavanju o API terapiji koje je odžala dr Ljubinka Stojković, profesionalni fito i apiterapeut iz Niša.

API terapija je spoj znanja zapadne i istočne medicine. Potiče od latinske reči APIS – pčela, i predstavlja primenu pčelinjih proizvoda meda, cvetnog praha, propolisa u cilju očuvanja čovekovog zdravlja tako i u cilju lečenja. A u zadnej vreme sve prisutniji je i pčelinji otrov kao jedan od bitnijih elemenata u lečenju. Malo ljudi zna da je u Rusiji još 1957 godine data preporuka da se pčelinji otrvov koristi u lečenju.

Pčelinji otrov ili Api toksin je jako kvalitetan i veoma je skupocen, rade se analize api toksina koja je veoma važna prilikom upotrebe, kao i analiza na alergijeks reakcije na pčelinji otrov. Može da se koristi u prevenciji i u lečenju  kod reumatskog poliartritisa i karditisa, mišićnog reumatizma, spondiloartroze, reumatoidnog artritisa, oboljenja perifernog nervnog sistema, nekrotičkih ulceracija, vaskularnih hirurških bolesti – zapaljenja i proširenja vena, Parkinsonove bolesti, bronhijalne astme i hroničnog bronhitisa, migrene, blažih oblika arterijske hipertenzije, ishemične bolesti srca, ali i stanja posle infarkta i šloga, dok utiče i na poboljšanje psorijaze, ekcema i alopecije“, rekla je dr Ljubinka Stojković.

 

Na svetskom tržištu cena pčelinjeg otrova kreće se od 40 do 60 hiljada evra po kilogramu.

jeftine avio karte
TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *