WWF akademija za prirodu u NP Đerdap


U petak 5. oktobra 2018 godine Donjem Milanovcu, u prostorijama Nacionalnog parka Đerdap, održaće se konferencija za novinare povodom predstavljanja rezultata WWF akademije za prirodu, u kojoj su učestvovale četiri ambasadorske škole iz Donjeg Milanovca, Kladova, Majdanpeka i Podvrške.

Prisutnima će se obratiti direktor Svetske organizacije za prirodu WWF Adria Deni Porej i direktor Nacionalnog parka Đerdap Lazar Mitrović.

WWF Adria je pre dve godine započela WWF akademiju za prirodu, u okviru koje učenici i nastavnici stiču znanja i veštine za aktivno učešće u zaštiti prirode, ali i za osmišljavanje i sprovođenje projekata za promovisanje prirodnih, kulturnih i istorijskih vrednosti zaštićenog područja iz kojeg dolaze, sarađujuću sa upravljačima zaštićenog područja.

U aktivnostima Akademije do sada je učestvovalo više od 2500 dece i stotinu nastavnika iz pet zaštićenih područja u Srbiji (Nacionalnih parkova Đerdap, Tara i Fruška gora, Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje i Predela izuzetnih odlika Avala).

U WWF akademiji za prirodu učestvovale su četiri ambasadorske škole iz Donjeg Milanovca, Kladova, Majdanpeka i Podvrške.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *