ZAHVALNICA SA TAJLANDA GRAĐANIMA SRBIJE I MAJDANPEKA


“MajdanArt” je osnovan 2001. godine. Održava se u Majdanpeku – Srbija, svake godine septembra meseca. Udruženje “MajdanArt” je jedan od nosioca kulturnih aktivnosti i pokretač inicijativa vezanih za obrazovanje, turizam, međunarodnu saradnju u svim oblastima, afirmaciju ne samo Istočne Srbije i opštine Majdanpek već i države u celini.

foto Zoran Mitrović

Partneri u organizaciji “MajdanArta” su: Fakultet primenjenih umetnosti iz Beograda, Fakultet likovnih umetnosti iz Beograda, Fakultet umetnosti iz Zvečana, Muzej primenjene umetnosti iz Beograda, Matica iseljenika i Srba u regionu – Beograd, umetnici pojedinci.

Radionica umetničke keramike, porcelana i dizajna deo je ukupne manifestacije osnovana je 2010. godine. Održava se više puta u toku godine a glavna aktivnost je septembra meseca svake godine u okviru Međunarodne manifestacije vizuelne umetnosti “MajdanArt”.

Program Ateljea „M” po svojoj koncepciji pruža umetnicima mogućnost usavršavanja u sva tri segmenta umetnosti keramike: unikatnu (skulpturalnu) keramiku, posudnu keramiku (keramiku na kolu) i keramički dizajn.

foto Zoran Mitrović

Osnovni cilj programa Ateljea „M” je afirmacija umetnosti keramike i stvaranje kompletne kreativne ličnosti, odnosno da se učesnik osposobi za samostalni rad, kako u zanatsko-tehnološkom, tako i u kreativnom smislu.

Ove godine, na konkursu za izlaganje učestvovalo je ukupno 323 autora iz zemlje i inostranstva. Od 323 autora (507 umetničkih radova) za izlaganje je odabrano 432 umetnička rada, 265 umetnika iz 31 države:

Argentina, Australia, Austria, Belarus, BiH, Bulgaria, Montenegro, Dominican Republic, France, Greece, Croatia, India, Iran, Italy, Israel, Japan, Canada, China, Hungary, Macedonia, Mexico, Germany, New Zealand, Poland , The Republic of Korea, Romania, Slovenia, Serbia, Switzerland, Thailand i Wels.

“Vi činite da se moje srce oseća ispunjeno na Mesecu,
činite da osećam ljubav i volim više i više.
Puno hvala što ste mi dali priliku da učestvujem u međunarodnoj izložbi.
Čast tebi.
 Thanks Serbia/Majdanpek I THANKS PEOPLE SERBIA ‘Honor for you. THANKS Zoran Mitrović.”
  Shanoir Arts Thailand
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *