Zaječar: ОŠ “Ljubica Radosavljević Nada” iz Zaječara je dobila donaciju u okviru acije “Bitka za znanje”


ОŠ “Ljubica Radosavljević Nada” iz Zaječara je dobila donaciju u okviru acije “Bitka za znanje” Fonda B92. Donacija podrazumeva 5 mBot robota, na kojima će deca učiti programiranje/kodiranje, program podrazumeva i prethodnu obuku nastavnika da robote koriste kao nastavno sredstvo, kao i učešće učenika u takmičarskoj ligi KODigranje. Predmetni nastavnici Slađana Nikolić, Olgica Mihajlović, Violeta Velimirović i Goran Manojlović prijavili su školu i dobili datu obuku.

Prvi krug prijava za učešće u nacionalnom edukativnom programu Bitka za znanje, koji je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta i njihovim nastavnicima, završen je u ponoć 25. januara. Interesovanje za program je izuzetno veliko što potvrđuje podatak da se prijavilo 418 škola iz 129 gradova i opština iz svih krajeva Srbije.

Fond B92 je uz pomoć donatora, do ovog trenutka, uspeo da obezbedi sredstva za kupovinu 405 robota za 81 osnovnu školu preko 60 mesta širom Srbije. Pored donacije od 5 mBot robota po školi, na kojima će deca učiti programiranje/kodiranje, program podrazumeva i prethodnu obuku nastavnika da robote koriste kao nastavno sredstvo, kao i učešće učenika u takmičarskoj ligi KODigranje. Planirano je da se podela mBotova i obuke za nastavnike koji su uključeni u program održe u drugoj polovini februara. Do kraja školske godine biće organizovana i dva takmičarska kola KODigranja, za decu od 5. do 8. razreda – jedno u martu i jedno u maju, sa održavanjem finalnog dela takmičenja početkom juna u Beogradu.
Ovi savremeni nastavni alati, pomoću kojih uče deca širom sveta, obezbediće da i naši stariji osnovci steknu dragocena znanja i veštine neophodne za život u 21. veku.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *