Zaječar dobio prestižno priznanje za organizaciju Kros serije RTS-a – FOTO


Gradu Zaječaru, koji je ove jeseni po sedmi put bio najbolji domaćin Kros serije RTS-a za 2017. godinu dodeljeno je prestižno priznanje ove velike sportske manifestacije. Ovu prestižnu nagradu u ime svih onih koji su učestovali u organizaciji Kros serije RTS-a primio je Boško Ničić gradonačenik grada Zaječara.

Zaječar je šesti put najuspešniji na Kros seriji RTS-a, ukupno 7. trofej za Zaječar. Ja ću vas podsetiti, 2004. godine Zaječar je bio i najuspešnij organizator krosa RTS-a kroz Srbiju. Dakle, sedmi put Zaječar je na samom krovu krosa RTS-a. Ove godine u 3 takmičarska dela na krosu kroz Srbiju, dijaspori i Kros seriji, ciljeve je prošlo više od 400.000 takmičara, predškolaraca, školaraca i aktivnih trkača. Na Kros seriji koja je takmičarska završnica, zaječarski cilje je prošlo 2059 trkača, drugo mesto osvojio je Šabac sa 1311 trkača, treći je bio Rekovac sa 868 takmičara a na četvrtom mestu je Vrbas koji je ove godine debitovao u Kros seriji sa 585 trkača” – rekao je Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS.

Stevan Kovačević je izrazio nadu da će svaki naredni put kros RTS-a biti sve bolji i bolji, i da će već iduće godine oboriti rekord koji figurira već godinama u nazad, a reč je o pola miliona učesnika korsa RTS-a.

Veliko mi je zadovoljstvo da tim koji je predvodio Boško Ničić gradonačenik Zaječara sa svojim pomoćnikom Milanom Stankovićem i Generalnim sekretarom sporstog saveza Zaječara Igorom Božinovićem, da su se ove godine vratili i učinili da Kros serija RTS-a bude na najvišem evropskom nivou. Računski centar koji je predvodio Dragan Stojanović, takođe čovek iz gradske kuće, je funkcionisao besprekorno kao švajcarski sat, i primer koji je Dragan sa svojom ekipom postavio celoj zemlji još pre nekoliko godina ove godine je kulminirao besprekornošću. Svi ostali su se trudili da dostignu Zaječar, ali nisu uspeli” – dodao je Kovačević.

Ovom prilikom Boško Ničić gradonačelnik grada Zaječara zahvalio se ispred GU i svih saradnika koji su učestvovali u organizaciji ove velike manifestacije. On je ovom prilikom uručio je skorman poklon ispreg GU Zaječar Stevanu Kovačeviću kao tvorcu ove velike manifestacije, a kako je rekao i kao poklon za odlazak u penziju, jer će sada imati još više vremena da se posveti krosu RTS-a i da ga podigne na još jedan viši nivo.

Mi smo pre svega bili zagovornici obnavljanja i uvek se trudimo da idejama doprinesemo da ovo takmičenje koje ima sasvim drugi karakter, a to je da mladima vratimo sport, a posebno atletiku kao bazični sport, i da što veći broj mladih ljudi shvati u čemu je zapravo suština bavljenja sportom, očuvanju njihovog zdravlja i ono što sve manje imaju mogućnosti a to je da što više budu u prirodi” – rekao je Boško Ničić gradonačelnik grada Zaječara.

Ničić je takođe izrazio želju da oragnizacija Kros serije RTS-a u Zaječaru iduće godine bude još bolja, i da će grad sve učiniti da tome dorinese još više.

Imamo obavezu da kao grad koji evo 7. put pobeđuje budemo neko ko će inicirati da se ovo proširi. Ja koristim priliku da ti čestitam odlazak u penziju ali sam siguran da ćeš ostati i da ćemo ovo zajedno i dalje raditi. Sada ćeš imati i više vremena da se posvetiš ovom takmičenju kome si naravno dao i pečat i uvek će se pamtiti tvoja uloga u njemu. Ovo ne treba da zvuči kao oproštaj od tebe, već naprotiv, kao dobrodošlica da pretvorimo ovo takmičenje koje će imati u zemlji taj karakter koji je odavno trebalo da ima. Iza toga naravno stoji nacionalna medijska kuća i nema boljeg načina da se promoviše nego preko nje” -dodao je Ničić.

Rekonstrukcija stadiona fudbalskog kluba Timok, trebao je da bude stožer atletike i pokretač da se mladi u ovom gradu a i šire uključe i zavole ovu bazičnu granu sporta koju ova manifestacija, kros RTS-a promoviše.

Mi imamo i obavezu da završimo projekat koji neki nisu razumeli kadasmo ga započeli. Cilj rekonstrukcije fudbalskog stadiona nije bio samo fudbal. To je trebao da bude atletsko-fudbalski stadion. Niko to atletski očigledno nije hteo da čuje, i ona zgrada koja je napravljena nije sama sebi nikakva svrha, nema nikakv cilj, bez atletske staze koja je trebala da bude glavni deo te rekonstrukcije i projekta. Trudićemo se, ako ne onako kako je projektom predviđeno, pošto se odustalo od tog projekta, mi smo razgoavarli pre nekoliko dana u Ministarstvu sporta upravo o tome da se i ono uključi, ali su sredstva po prilično limitirana za ulaganje u tako neke kapitalne investicije, mi ćemo pripremiti istio onaj projekat koji je bio kao drugu fazu i konkurisati sa tim kod IPA fondova, a ako to ne uspemo onda ćemo u nekoj drugoj varijanti, malo jeftinijoj, napraviti da imamo atletsku stazu. Bilo bi suludo da sve ovo što gradimo, i taj kamp koji prihvata negde oko 60 učesnika, smeštajni kapacitet, bilo koje manifestacije, ne bude iskorišćen bar petnaestak dana tokom godine kao atletski kamp” – naglasio je Ničić.

Atletska staza će se završiti, a kamp koji će imati kompletnu infrastrukturu, čiji je plan da se koristi 365 dana godišnje, biće otoren pred sam kros RTS-a rečeno je na sastanku.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *