Zaječar: “Jaka Srbija” zasad bez kandidata


Saša Mirković, predsednik Skupštine opštine Zaječar, juče je podneo ostavku na tu funkciju i to dva dana pre održavanja zakazane sednice na kojoj su odbornici trebalo da se izjasne da li će on i ubuduće predsedavati gradskim parlamentom. U izjavi za Danas Mirković navodi da je na taj čin bio primoran kako bi zaštitio kolege odbornike iz njegovog novog pokreta Jaka Srbija, koji danima trpe pritiske i ucene i to od ljudi koji nisu iz Zaječara i koji u crnim džipovima “špartaju” ovim gradom.

sasa-mirkovicasa

“O imenima ko sve stoji iza tih pritisaka govoriću naknadno, ali je činjenica da nikome danas u Zaječaru nije svejedno kada se od njega traži da se izjasni da li je za državu odnosno Vučića, ili je za Sašu Mirkovića koji je protiv države. Ne mogu da prihvatim stav “država – to sam ja”, a još manje mogu da prihvatim da sam do pre petnaest dana i ja bio za državu, a da sam onog trenutka kada sam napustio SNS postao neprijatelj te iste države. Za Srbiju sam lično učinio mnogo više, nego neki koji se svakodnevno hvališu”, kaže Mirković.

Na pitanje da li će Jaka Srbija, obzirom da ima većinu u Zaječarskom parlamentu, 29 odborničkih mesta, od ukupno 50, predložiti novog kandidata za predsednika Skupštine, Mirković odgovara da njegova stranka neće predlagati nikoga, uprkos tome što za to mesto ima dobre kadrove .

“Nećemo bojkotovati rad parlamenta, ali se nećemo ni laktati oko vlasti. Podržaćemo sve dobre odluke. Sačekaćemo da li neko drugi ima odgovarajuće kadrove za novog predsednika Skupštine Zaječara. Podržaćemo njihov predlog samo ukoliko podrže ženu kandidata za predsedavajućeg parlamenta”, ističe Mirković . Na pitanje da li to znači da Zaječar ulazi u nestabilnu fazu, on odgovara da je grad u toj nestabilnoj situaciji od trenutka kada je odlučio da ode od naprednjaka.

Mirković napominje da funkcija nije sve u životu .”Mi živimo u nedemokratskom društvu. Za takvu Srbiju nismo se borili i hoću ovim da pokažem da postoji i druga Srbija, ona koja zna da razmišlja i da bude lojalna svojim saborcima i građanima, koji su nam dali poverenje na izborima”, ističe Mirković. On dodaje da su dani iza pokazali koliko su pojedinci “bahati i samoživi, i koliko su zaljubljeni u sebe i poteze koji vuku iako se oni kose sa svim pravilima demokratskog društva”.

Poziv naprednjacima

Saša Mirković poziva sve stranke u Srbiji, “a posebno vladajuću, da konačno ispuni obećanje i promeni izborni zakon kako bi građani znali za koga glasaju i da će ih taj stvarno predstavljati nakon izbora”. Odbornici Skupštine opštine Zaječar 17. decembra imaće samo mogućnost samo da konstatuju ostavku aktuelnog predsednika zaječarskog parlamenta.

(danas)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *