Zaječar: Kineski studenti posetili Zaječar i Fakultet za menadžment – FOTO


Fakultet za menadžment Zaječar juče je bio domaćin grupi kineskih studenata Megatrend univerziteta.

Kinski-studenti-u-Zajecaru

Kineski studenti bili su juče gosti Fakulteta za menadžment u Zaječaru. Mladi Kinezi obišli su Zaječar, Feliks Romulijanu i zaječarski muzej.

Docent dr Katarina Zakić, direktor Kineskog centra pri Džon Nezbit univerzitetu, kaže da su pre svega želeli da studente iz Kine upoznaju sa Fakultetom za menadžment, kako bi videli odakle je sve krenulo, sada već davne 1996. godine.

Kinski-studenti-u-Zajecaru-1

„Veliko nam je zadovoljstvo da im pokažemo odakle je naš Univerzitet krenuo, da im objasnimo istoriju nastanka našeg Univerziteta kako bi shvatili na koji način se naš fakultet razvijao. Takodje, upoznaćemo ih i sa našim programom i svim oblastima koje se ovde izučavaju, kao što su ekonomija, menadžment i pravo, kako bi stekli uvid i naučili o kulturi, istoriji i tradiciji ovog istočnog dela Srbije“, kaže Zakić i naglašava da su ovo prvi kineski samofinansirajući studenti.

„Ovo je prva grupa samofinansirajućih kineskih studenata koji su došli u Srbiju da studiraju i koji pri našem Univerzitetu godinu dana uče srpski jezik“.

Kinski-studenti-u-Zajecaru-2

Radi lakše komunikacije, svi kineski studenti u Srbiji su, od svojih profesora, dobili i srpska imena.

Dvadesetdvogodišnja kineskinja Maša kaže da je u Srbiji šest meseci i priznaje da je Srbija drugačija zemlja nego što je zamišljala.

„Ovde sam šest meseci i ovo je prvi put da sam napustila Kinu. Zamišljala sam Srbiju drugačije. Ovo je zemlja pre svega sa puno specijaliteta.

Svidja mi se život ovde. Ako budem imala šansu, ja bih se vratila u Srbiju“, kaže Maša.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *