Zaječar: Manifestacija „Gitarijada“ je brend, a ne ustanova


Predsednik Skupštine grada Stefan Zankov, po završetku današnjeg zasedanja, razgovarao je sa novinarima o aktima usvojenim na sednici i demantovao pojedine glasine plasirane u javnosti i na društvenim mrežama.

zankov

Pored racionalizacije broja zaposlenih u Gradskoj upravi, počela je i racionalizacija u javnom sektoru, i to sasvim slučajno od Ustanove „Gitarijada“

Sa dubokim poštovanjem govorim o manifestaciji Gitarijada, što nije isto što i ustanova. Manifestacija je brend, prepoznatljiva i van Srbije, tako da će imati punu podršku Grada Zaječara. CEKIT je godinama pre formiranja Ustanove „Gitarijada“ organizovao manifestaciju, pa ne vidim razloga zašto to ne bi radio i ubuduće i što 50.Gitarijada ne bi bila održana.

Sve ostalo su manipulacije u javnosti, kao i to da je razlog gašenja ustanove useljenje SNS u njene prostorije. To nije tačno, je se taj prostor vraća vlasnicima u procesu restitucije – objasnio je prvi čovek gradskog parlamenta.

Zankov je rekao da se u javnosti poslednjih dana vodi prava hajka na gradsku vlast zbog uvođenja participacije za vrtić, a da niko ne spominje da je u protekloj godini napravljena rupa i u gradskom i u budžetu „Đulića“ od 40 miliona dinara zbog besplatnih vrtića. Pravo pitanje, rekao je, ako nisu platili roditelji, a nije ni grad, ko treba da plati i zašto u 2015.godini to nije učinjeno.

Govoreći o čišćenju snega prethodnih dana, predsednik Skupštine grada objasnio je da je u nadležnosti lokalne samouprave 232 km ulica i puteva i da su obaveze prema izvođaču ispunjene skoro u celosti, ali da angažovano preduzeće ne poseduje dovoljno mehanizacije.

Kada je reč o izmenama budžeta one su tehničke prirode, kako bi se završile investicije započete u prošloj godini, a Grad Zaječar se više nikada neće neodgovorno zaduživati, naglasio je Zankov u susretu sa novinarima.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *