Zaječar: Ministarstvo prosvete uplaniralo je dva odeljenja manje za upis u srednje škole!!!


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odredilo je plan budućih odeljenja za I razred srednjih škola.

srednja skola zajecar

Na području grada Zaječara u odnosu na prošlogodišnji upis planirana su dva odeljenja manje za upis.

U školskoj 2017/18. godinu planirana su 20 odeljenja (Gimnazija 3, Tehnička 7, Ekonomsko-trgovinska 5 i Medicinska 5). Od planranih 20 odeljenja, 17 su IV stepena, dok 3 odeljenja su III stepena. Gimnaziji je smanjeno jedno odeljenje prirodno-matematičkog smera, dok je Ekonomsko-trgovinskoj školi ukinuto odeljenje turističkog tehničara.

U Uniji sindikata prosvetnih radnika grada Zaječara ističu da smanjene dva odeljenja u srednjim školama u odnosu na prošlogodišnju kvotu, stvoriće i nove tehnološe viškove, približno oko 4 pune norme.
3 komentara na “Zaječar: Ministarstvo prosvete uplaniralo je dva odeljenja manje za upis u srednje škole!!!

  1. Sanja

    To je glupo, jer Zajecar ionako ima premalo smerova koji su djacima interesantni, a sad i to malo gledaju da vremenom ukinu u potpunosti. Vec su poceli, a sta ce tek posle biti kad je sad ovako, ne zelim ni da mislim o tome. Ionako smo i bez toga uskraceni za mnogo stosta, a i dalje nam se cini nepravda. Ne znaju vise kako bi nas zezali, pa nam udaraju na ionako siromasno skolstvo. Za promenu, mogli su nam malo pomoci, da se poboljsa rad u skolama, najlakse je sve poukidati. Sto ne ukinu pola beogradskih skola, nego samo nas zezaju. Ne moze, to nije pravedno. Nije Zajecar nista gori od Beograda, pa da nas ovako nerviraju. Bolje bi im bilo da su nam otvorili neke nove smerove, da ih imamo sto vise, a ne manje. Na sta to lici? Protiv sam ukidanja svakog, od ionako malog broja smerova u nasim srednjim skolama.

    Odgovori
  2. Sanja

    Nisam ja za ukidanje nijedne skole, niti smera, ali neka Ministarstvo prosvete bude pravedno, i neka nas ne zakida za pojedine smerove, jer to ne radi ni u Beogradu, niti igde drugde.

    Odgovori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *