Zaječar: Novogodišnji prijem u Zaječarskom upravnom okrugu


U Zаječаrskom uprаvnom okrugu danas je priređen Novogodišnji prijem zа brojne zvаnice iz političkog, vojnog, verskog, privrednog, kulturnog života grada Zаječаrа i cele Timočke krajine.

Foto: radiomagnum

Foto: radiomagnum

U prisustvu velikog broja zvanica načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović je ovom prilikom rekao da je kraj godine možda pravi trenutak da se podsetimo odgovornosti.

„U skladu sa značenjem odgovornosti možemo da ispitamo i sami sebe, koliko smo mi to zapravo u mogućnosti da odgovorimo zahtevima, potrebama i aktivnostima koje stoje pred nama. Koliko smo spremni da se prilagodimo u tom smislu, koliko smo spremni da učinimo nešto bolje, da sebe učinimo boljima, ali i ljude oko nas. Nije loše da se podsetimo te reči i to ne samo kada su predstojeći praznici u pitanju, već da nas ona uvek podseća na nešto uzvišenije“, rekao je Paunović na prijemu.

Gostima se obratio i Episkop timočki gospodin Ilarion.

„Dobro je i da mi budemo odgovorni prema samima sebi, prema svojoj savesti, jer nemoguće je i vrlo teško ostvariti napredak u javnom i društvenom životu ukoliko nema onoga što je uslov za to, a to je vrlina, ne samo poštenje, već i mnoge druge hrišćanske vrline, koje svi nekako pojedinačno podrazumevamo, ali retko objedinjujemo a vrlo lako vidimo kada nekome drugome nedostaje poneka vrlina“, rekao je Episkop timočki.

_____________________________

Projekat “Informisanje stanovništva opštine Zaječar, Timočke krajine, Srbije i Dijaspore” sufinansiran je sredstvima iz budžeta Gradske uprave Zaječar.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *