Zaječar: Održan „Koncert pod zvezdama“ -MILOŠEVIĆ: PONOSNI SMO NA KAMP KLASIČNE MUZIKE!


Na sceni rimske palate Feliks Romulijana sinoć je održan “Koncert pod zvezdama” a u okviru 4. Kampa klasične muzike u Zaječaru, koji ove godine traje do 21. avgusta.

U predivnom ambijentu i atmosferi sinoć su svoje umeće pokazali vrsni umetnici, predavači ovogodišnjeg kampa -Jokut Mihailović na klaviru, Vera Ogrizović na gitari, Katarina Jovanović solo pevanje, Ljubiša Jovanović na flauti, Marko Josifoski na violini.

Svim prisutnima se obratio Vujadin Milošević gradski većnik za kulturu koji je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je grad deo ovako značajne kulturne manifestacije.

-Pored Gitarijade, i ostalih naših manifestacija na koje smo ponosni, ovaj kamp je nešto što polako prerasta u tradiciju. Trudićimo se da sledeće godine organizaciju podignemo na još veći nivo, s obzirom da će to biti pola decenije od postojanja Kampa klasične muzike u Zaječaru, rekao je Milošević.

Ove godine Kamp klasične muzike okupio je oko 40 učesnika koji tokom sedmodnevnog boravka svakodnevno sviraju, ali organizuju i druženje kroz zanimljive vannastavne aktivnosti.

Mladi talenti pokazaće šta umeju već u nedelju, 20. avgusta na svečanom, završnom koncertu na Platou ispred Narodnog muzeja u Zaječaru.

Kamp klasične muzike organizuje udruženje iz Beograda “Srpski muzički centar” u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom “Stevan Mokranjac” iz Zaječara, pod pokroviteljstvom Grada, a uz podršku Narodnog muzeja u Zaječaru i Centra za kulturu i turizam grada Zaječara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *