Zaječar: Okrugli sto – Volonterizam prava i obaveze


Timočki Omladinski Centar u saradnji sa Omladinom JAZAS-a Kragujevac, u susret Međunarodnom danu mladih, organizuje okrugli sto o aktivizmu i volonterizmu mladih u Zaječaru i Srbiji. Ova aktivnost biće realizovana u četvrtak 10. avgusta 2017. godine, sa početkom u 12 časova, u maloj sali Gradske uprave Zaječar.

Ovaj okrugli sto se organizuje u okviru projekta “Volonterizam: prava i odgovornosti” koji sprovodi Omladina JAZAS-a Kragujevac u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom, Omladinom JAZASa Novi Sad, Omladinom JAZAS-a Požarevac, Krovnom organizacijom mladih Srbije i Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada, a finansira Ministrastvo omadine i sporta Republike Srbije.

Tokom okruglog stola biće reči o tome šta predstavlja volonterizam, koju su pravni okviri kada je u pitanju volonterizam i šta je sve neophodno kako bi neko organizovao volontiranje. Želja nam je da na okruglom stolu predstavnici prisutnih institucija i organizacije mladih i za mlade iz Timočke krajine, predstave aktivnosti koje se tokom cele godine nude mladima i tokom kojih oni mogu da participiraju u lokalnoj zajednici i volontiranjem učine nešto dobro, za sebe, svoje vršnjake, ali i celu zajednicu.

Međunarodni dan mladih u svetu se obeležava 12. avgusta od 2000. godine, dok se u Srbiji obeležava od 2007. godine, kada je u Srbiji osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

U sklopu projekta biće realizovana obuka za vršnjačke edukatore za HIV/AIDS, koja je namenjena mladima iz Zaječara, Kragujevca, Požarevca i Novog Sada čija je prijava otvorena do 10. avgusta 2017. godine, a takođe biće realizovana i obuka o volonterskom menadžmentu za organizacije mladih i za mlade koje postoje od 3 do 5 godina.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *