Zaječar: Ostavka, pa nova sednica


Zašto je parlament u gradu na Timoku pre vremena ostao bez predsednika. SNS bez komentara, a Boško Ničić traži vanredne izbore

srb-25-ostavka pa-sednica-_620x0

Uprkos (ne)očekivanoj ostavci Saše Mirkovića na mesto predsednika Skupštine grada, politička scena u gradu na Timoku mnoge podseća na španske serije. Jer, sednica lokalnog parlamenta, svojevremeno zakazana za 17. decembar, sa samo jednom tačkom dnevnog reda – razrešenje aktuelnog predsednika i donedavno narodnog poslanika SNS, koji je istupio iz redova naprednjaka i formirao pokret “Jaka Srbija” – na kraju je odložena! Međutim, ekspresno je, u isto vreme, zakazano i novo zasedanje Skupštine grada – sa istim dnevnim redom!

Iz krugova bliskih novoj skupštinskoj većini saznaje se da je prva sednica odložena jer je, kako se sumnja, zakazana falsifikovanim potpisima odbornika. Zato je sakupljen 31 potpis za smenu Mirkovića, pa je Jovica Trajković, zamenik predsednika Skupštine grada, otkazao prethodnu i zakazao novu sednicu lokalnog parlamenta – takođe 17. decembra u 17 sati.

U vrhu zaječarskog SNS nisu želeli da komentarišu ostavku svog doskorašnjeg člana, napominjući da će sve biti poznato za nekoliko dana.

– Mirković je, suočen sa činjenicom da neće moći da izbegne smenu, odlučio da sam ode – samtra Ivan Joković, šef odborničke grupe “Zaječar u srcu”, koji je u prethodnom sazivu bio predsednik SG dok Boško Ničić, bivši gradonačelnik Zaječara, veruje da se u gradu na Timoku ništa neće promeniti, te da su jedino rešenje vanredni lokalni izbori.

KADROVI

Kaonovi predsednik SG Zaječara najčešće se pominje Stefan Zankov, u nekoliko navrata narodni poslanik i jedan od osnivača SNS. Navodno, nova skupštinska većina može da računa na 31 od 50 odbornika, a Velimir Ognjenović ima najviše izgleda da o(p)stane u fotelji gradonačelnika…

(novosti)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *