Zaječar: Otvorene izložba “EVO POLJSKE” – FOTO


U četvrtak, 10. avgusta otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Evo Poljske!”, u organizaciji Ambasade Republike Poljske u Beogradu i Narodnog Muzeja u Zaječaru.

Autor izložbe je Marjuš Ćeševski, a izložbu je u Radul begovom konaku otvorio ambasador Republike Poljske u Srbiji Tomaš Njegođiš.

Postavka predstavlja šarolikost Poljske i njene manje poznate lepote – od obala Baltika, raskošnih dvoraca i aristokratskih vila, istorijskih spomenika, očaravajućih šuma, jezera i planina, modernih centara kulture i umetnosti, značajnih festivala do dragocenih spomenika hrišćanstva.

Izložba je zamišljena kao otvoren poziv i inspiracija svim znatiželjnim putnicima da posete ovu zanimljivu i jedinstvenu zemlju u kojoj se prepliću različite kulture, arhitektonski stilovi, netaknuti spomenici prirode i moderni, dinamični gradovi, navode organizatori.

Izložba fotografija „Evo Poljske!“ je svojevrsni turistički i kulturni vodič kroz zemlju koja se nezaustavljivo menja, ali brižljivo čuva sećanje na svoju bogatu istoriju i tradiciju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *