Zaječar: Predstavljen dvobroj časopisa „Razvitak“


U izdanju Centra za kulturu i turizam CEKIT Zaječar danas je predstavljen dvobroj časopisa „Razvitak“, autora Zorana Cvjetičanina.

RAZVITAK-660x330

Tim povodom, u galeriji Radul begovog konaka održana je konferencija za novinare na kojoj je Dragana Tomić Bešir ispred Centra za kulturu i turizam Zaječar rekla da su jako ponosni na izdavačku delatnost ove ustanove i da časopis „Razvitak“ zauzima posebno mesto u tom izdavaštvu.

„Posle Letopisa Matice srpske, rekla bih da ne postoji časopis u Srbiji koji izlazi više od 50 godina, tačnije od 1961. godine, kada je prvi broj „Razvitka“ ugledao svetlost dana. Ovog puta radi se o dvobroju, 247.i 248. broju i moram reći da se pripremamo i za naredni, odnosno 249. i 250. broj časopisa, kada ćemo proslaviti i mali jubilej“, rekla je Dragana Tomić Bešir.

Prema njenim rečima, veliku ulogu u osnivanju, ali i pedesetogodišnjem trajanju „Razvitka“ ima i Grad Zaječar, ali i drugi saradnici, stručnjaci i poznavaoci tradicije, jer kako kaže, bez njihove podrške i razumevanja časopis „Razvitak“ sigurno ne bi imao ovako dugu tradiciju.

Časopis „Razvitak“ biće dostupan biblioteci kao i Istorijskom arhivu, a svi zaintresovani koji žele svoj primerak mogu ga dobiti u prostorijama Centra za kulturu i turizam CEKIT Zaječar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *