Zaječar: Protestvovali zaječarski prosvetari


Zaječarski prosvetari danas su na kratko blokirali saobraćaj u centru Zaječara, protestujući ispred zaječarske Gradske uprave.

Straj-Prosvetara-660x330 (1)

Razlog za protest su blokirani računi zaječarskih osnovnih i srednjih škola.

Goran Manojlović, ispred Unije sindikata Zaječar rekao je danas nakon razgovora sa Vladislavom Milojevićem, pomoćnikom gradonačelnika zaduženim za obrazovanje i načelnicom Gradske uprave Gordanom Ognjanović da je Unija sindikata iznela svoje zahteve i da je na Gradskoj upravi da data obećanja ispuni, jer bi u suprotnom, kako je rekao, moglo doći do radikalizacije protesta i totalne obustave nastave. Prema rečima Manojlovića zaječarski prosvetari imaju pet zahteva.

„Naš prvi zahtev je deblokada računa zaječarskih škola, drugi zahtev je isplata dugovanja Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u iznosu od 12 miliona dinara namenjenih za ishranu učenika, treći zahtev odnosi se na redovno obezbedjivanje novčanih sredstava školama za materijalne troškove, četvrti i peti zahtev odnose se na redovnu isplatu jubilarnih nagrada i troškova prevoza“, kaže Manojlović.

Kako je Manojlović rekao novinarima predstavnici Gradske uprave na današnjem sastanku su obećali da će školama u najkraćem periodu biti uključeni telefoni i internet, a da u narednih pet dana škole dostave Gradskoj upravi svoja ukupna dugovanja, kako bi Gradska uprava napravila dinamiku kojom će se vršiti plaćanje da bi se škole odblokirale.

Takodje, prema rečima Manojlovića postignut je dogovor da zaposleni u školama ne podnose tužbe zbog neisplaćenih jubilarnih nagrada, već da se to reši putem asignacije.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *