Zaječar: U “Sportskom izazovu” ove godine Pirot i Zaječar


Projekat “ Sportski izazov” je okrenut ka zdravom načinu života kroz vežbe i sportska dešavanja za sve generacije. Olimpijski komitet Srbije i kompanija “Koka Kola” organizuje ovaj projekat treću godinu zaredom, ovog puta uz učešće gradova Pirot i Zaječar.

Projekat se zasniva na tome da se građanstvo u Srbiji podstakne da se redovno bavi rekreacijom kroz razne vidove vežbi u različitim sportskim aktivnostima. Povodom toga u oktobru mesecu očekuje nas takmičenje između grada Pirota i grada Zaječara, kroz učešće većeg broja građana učestvujući u projektu i baveći se fizičkom aktivnošću minimum15 minuta. U zavisnosti od broja građana koji uzmu učešće proglasiće se pobednički grad. U “sportskom izazovu” biće uključene lokalne samouprave, sportske organizacije, škole, i nevladine organizacije. Takmičenje će biti održano na Trgu Pirotskih ratnika, 07. oktobra od 12h-15h.

Na trgu će biti instalirana bina na kojoj će se aktivni takmičari, rekreativci, ljubitelji sporta i članovi različitih sportskih organizacija nadmetati u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja, a sa njima će aktivno učestvovati i srpski olimpijci.

Učestvovanje podrazumeva ukljućenje u bilo koju aktivnost, sport, ili igru u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno, koja će tog dana biti organizovana za ovu priliku. Svi učesnici koji odvežbaju minimum 15 minuta dobijaju jedinstvenu dizajniranu nalepnicu olimpijskog komiteta sa brojem koji automatski donosi jedan poen gradu.

Osim pomenutih aktivnosti, građani će imati priliku da učestvuju u jedinstvenoj igri „ potraga za blagom“, u okviru koje će morati da završe određene zagonetke vezane za istorijsko-kulturne znamenitosti grada hodajuću ili trčeći.

Grad pobednik će imati priliku da istakne zastavu grada u suparničkom gradu u trajanju od nedelju dana. Uspeh grada, odnosno masovnost manifestacije zavisi od uključivanja što većeg broja institucija i organizacija grada u „ sportskom izazovu“ na kvalitetan način, što će doneti kvantitet u smislu što većeg broja uključenih građana u 15 munutnu aktivnost, a krajnji cilj je promocija fizičke aktivnosti kao osnov zdravlja i zdravog načina života.

Olimpijski komitet Srbije i kompanija “Koka kola” kao generalni pokrovitelj „sportskog izazova“ spremili su nagrade, tako će najbolja škola dobiti sportske rekvizite, pobednici turističkog kviza“ pronađi blago“ će dobiti pakete asortimana proizvoda kompanije Koka Kole, a učesnici prijavljeni za „sportski izazov“ od strane klubova, organizacija i škola će dobiti majice olimpijskog komiteta.

Grad Pirot je dobio izuzetnu čast od strane Olimpijskog komiteta Srbije da učestvuje zajedno sa gradom Zaječarem u ovogodišnjem „ sportskom izazovu“. Manifestacija će dobiti značajnu minutažu na nacionalnim medijama.

Preuzeto: plusonline.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *