Zaječar uspešan domaćin Prve lige Srbije za žene Šahistkinje BAS-a najbolje u Srbiji


Prethodnih 10 dana, Zaječar je bio domaćin Državnog prvenstva za žene u šahu, na kome je učestvovalo 12 ekipa, sa oko 60 takmičarki. 

foto radiomagnum.rs

Sa 24 poena, najuspešnija ekipa je beogradski BAS koja će braniti boje Srbije na evropskim elitnim takmičenjima. Drugo mesto, sa 23,5 poena, zauzela je ekipa „Rad“ iz Beograda u čijem je sastavu i Zaječarka Stefana Milutinović, studentkinja u Beogradu, dok treće i četvrto mesto, sa 23 osvojena poena, dele „Radnički“ Rudovci i „Jelica PEP“.

Tokom 10 dana trajanja Državnog takmičenja za žene u šahu, u gradu na Timoku mogle su se videti najbolje srpske šahistkinje, ali i ruske, koje su svojom odličnom igrom, itekako doprinele fenomenalnim rezultatima srpskih klubova.

Prema rečima predsednika Šahovskog kluba „Timok“ u Zaječaru Čedomira Vranjanca, Zaječar je, sudeći po utiscima šahistkinja, bio izuzetno dobar domaćin. Kako kaže, možda je ovo prilika da grad Zaječar, posle ovako uspešne organizacije jednog elitnog šahovskog takmičenja, porazmisli da i u budućnosti nastavi u tom pravcu.

Ženski šah u Srbiji je vrlo kvalitetan, a posebno tome doprinosi i ulaganje sredstava u dovođenju kvalitetnih svetskih igračica, koje poboljšavaju rejting. Naša ekipa u šahu je među prvih 15 najboljih na svetu, i veoma je bitno da tu ima dosta mladih, talentovanih šahistkinja.

izvor radiomagnum.rs

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *