Zaječar: Usvojena Odluka o maksimalnom broju zaposlenih


Danas je u Zaječaru održana sednica Skupštine grada na kojoj je, između ostalog, usvojena Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave grada Zaječara u 2015. godini, Plan detaljne regulacije za eksploataciju i preradu gradjevinskog kamena iz ležišta „Rgotski krš“, Odluka o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem za urbanizam i projektovanje kao i dopuna Odluke o socijalnoj zaštiti gradjana na teritoriji Grada Zaječara.

skupstina_za

Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, a koji je prošlog meseca usvojila Vlada Srbije, predvidjeni maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme u lokalnoj samoupravi je 878. Grad Zaječar se sa 868 stalno zaposlenih radnika uklapa u ovu odluku, rečeno je na sednici Skupštine grada. Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme u ukupan broj se ne menja ali se vrši promena broja zaposlenih kod pojedinih organizacionih oblika. Maksimalan broj zaposlenih utvrđen je na osnovu kriterijuma broja stanovnika.

Funkcionisanje gradske uprave mogli bismo rešiti za tri meseca da nemamo finansijskih problema, istakao je Stefan Zankov. Nakon gotovo jednosate rasprave odbronici Skupštine grada usvojili su ovu odluku kao i Plan detaljne regulacije za eksploataciju I preradu građevinskog kamena iz ležišta “Rgotski krš”, Odluku o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem za urbanizam i projektovanje kao i Odluku o socijalnoj zaštiti gradjana na teritoriji Grada Zaječara. Na današnjoj sednici data je saglasnost na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar za 2016. Godinu, ka I na pojedina kadrovska rešenja u javnim preduzećima i ustanovama.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *