Zaječar: Utvrđen predlog odluke o osnivanju JP Direkcija za izgradnju


Članovi Gradskog veća utvrdili su Predlog odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara, kojom se uređuju uslovi za obavljanje ove delatnosti, prava i obaveze vršioca delatnosti i korisnika usluga, kao i način obavljanja nadzora i kaznene odredbe.

Gradsko-Vece-Sala

Zakonom o komunalnoj delatmosti predviđeno je da snabdevanje vodom za piće mogu obavljati javna preduzeća ili privredna društva u kojima je većinski vlasnik država, odnosno lokalna samouprava.

Na sednici je utvrđen i Predlog odluke o osnivanju JP Direkcija za izgradnju, kako bi se ovaj akt uskladio sa važećim zakonskim propisima, a što je prethodnih meseci već urađeno kod drugih javnih preduzeća.

Članovi Gradskog veća usvojili su Zaključak o davanju saglasnosti za donošenje rešenja o davanju u zakup proizvodne hale. Naime, firma „MS Moda Bulgaria“ zainteresovana je da na prostoru bivše „Timočanke“, na površini od 1260 kvadrata otpočne tekstilnu proizvodnju i za početak zaposli oko 300 radnika.

Na skupu je bilo reči i o sredstvima za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja u narednoj godini, a lokalna samouprava će u skladu sa zakonskim propisima morati da izradi i usvoji Strategiju za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Zaječara
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *