Zaječar: Za zapošljavanje opredeljeno 11,22 miliona dinara!


Na juče održanoj sednici Gradskog veća donet je Zaključak o usvajanju Loaklnog akcionog plana zapošljavanja grada Zaječara za 2017. godinu.


Ovim obimnim dokumentom, koji sadrži kompletnu SWAT analizu za finansiranje aktivne politike zapošljavanja u gradskom budžetu opredeljeno je 11,22 miliona dinara.

Većnici su utvrdili i Program mera i radova na smanjenju rizika od poplava u 2017.godini, kojim je između ostalog predviđen i završetak radova započetih prošle godine. Ukupna vrednost svih planiranih radova je veća od 54 miliona dinara.

Gradonačelniku Velimiru Ognjenoviću data je saglasnost za donošenje rešenja kojim će Odredu izviđača „Đorđe Simeonović“ biti dat na korišćenje objekat u Leskovcu, u blizini Grliškog jezera.

Na sednici je imenovan radni tim za izradu Programa razvoja sporta grada Zaječara sa akcionim planom za period od 2017. do 2021.godine i doneta odluka o raspisivanju javnog poziva za dodelu sredstva za finansiranje posebnih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u gradu Zaječaru u 2017.godini. Ukupan iznos sredstava je 25 miliona dinara. Javni poziv biće objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *