Zaječarka Milena Ranđelović u samom vrhu powerliftinga u Srbiji


Powerlifting kao sport snage nastao je weightliftinga 70-ih godina prošloga veka. Izdvojio se kao samostalna disciplina i kod nas se naziva disciplina snage.

foto Studio Migelli

U poweriftingu se takmiči u tri discipline čučanj, benc pres i mrtvo dizanje. Zbir podignutih težina u ove tri discipline naziva se total, i najveći podignuti total određuje pobednika. Žene i muškarci su podeljeni po telesnoj masi i to se naziva težinska kategorija. Ovim sportom se pretežno bave muškarci ali je sve više zastupljen kod žena i poslednjih godina žene kod nas beleže značajne rezultate u ovom sportu.

foto Studio Migelli

Jedna od ženskih takmičara koja je u samom vrhu powerliftinga je Zaječarka Milena Ranđelović koja nastupa za P.L.K. Pobednik iz Niša sa trenerom Milošem Savićem. Milena je kao početnica u ovom sportu na Državnom prvenstvu u Pančevu zauzela treće mesto i time pokazala da ima veliki talenat za ovaj sport. Na svakom sledećem takmičenju je osvajala medalje a na prestižnom međunarodnom takmičenju u Nišu, zauzela drugo mesto. Ovaj sport zahteva puno odricanja kako u sportskoj pripremi tako i u izbalansiranoj ishrani, ali uz podršku svog kluba PLK Pobednik iz Niša i svog trenera Milena se nada novim uspesima.

foto Studio Migelli

Ovu mladu sportiskinju iz Zaječara 1. juna očekuje Državno takmičenje koje se održava u Vranju, prvo mesto na takmičenju je kvalifikuje za Evropsko prvenstvo.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *