Zaječarski poljoprivrednici na Sajmu poljoprivrede


Grad Zaječar je i ove godine tradicionalno organizovao odlazak preko 100 poljoprivrednih proizvođača iz zaječarskih sela u Novi Sad na Sajam poljoprivrede.

foto zajecar.info

Sajam su posetili proizvođači iz Grljana, Velikog Izvora, Zvezdana, Gamzigrada, Grlišta, Lubnice, Šljivara, Planinice, Lenovca, Gornja Bela Reke, Malog Izvora, Halova, Dubočana, Šipikova, Vratarnice, Vražogrnca, Malog Izvora, Borovca, i ostalih sela.

Vesna Stanković, član Gradskog veća je istakla da je poseta sajmu bila odlična prilika i da se proizvođači druže, razmenjuju iskustva kao i da saznaju mnoge novine iz oblasti poljoprivrede.

Za proizvođače koji se bave govedarstvom bila je zakazana i grupna poseta i predavanje na štandu „Maxi Bulls“ firme koja se bavi proizvodnjom i distribucijom najkvalitetnijeg semena za veštačko osemenjavanje krava. Farmeri su od stručnjaka mogli da dobiju korisne savete i da se upoznaju sa najnovijim dostignućima na polju selekcije visokokvalitetnih grla goveda mlečnih rasa. Ovu posetu je za stočare predvodio član Komisije za poljoprivredu Darko Dimirijević.

Poljoprivrednici su na sajmu mogli da pogledaju i veliki broj poljoprivrednih mašina i mehanizacije kao i najnoviju opremu kako za primarnu poljoprivrednu proizvodnju tako i za preradu. Izložen je i veliki broj kvalitenih grla goveda, ovaca, koza i sitnih životinja.

Poseta sajmu realizacija je jedna od mera predviđenih Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2019. godinu. Mera se odnosi na podsticaje za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

izvor http://www.zajecar.info
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *