Završen 56. Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2018”


Poslednjeg dana ovog 56. po redu festivala „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2018” proglašen je i sveukupni pobednik, dodeljene su nagrade i održan je zajednički koncert naših poznatih pevača narodne muzike.

foto: soko-banja.org

Sveukupni pobednik ovogodišnjeg festivala je David Nikolić koji je rođen i živi u Beču a muzikom se bavi još od desete godine budući da potiče iz muzičke porodice. Pored njega harmonikom je nagrađen i Radiša Blagojević iz Bjeljine koji je ovogodišnji pobednik u kategoriji najmlađih učesnika – petlića.

U kategorijama juniora i najmlađih juniora pobedili su Petar Marković iz Pukovca i Luka Trifunović iz Smedereva. Kao najbolji pionir, po izboru žirija, proglašen je Lazar Stanojević iz Beograda dok je u kategoriji starijih pionira pobedu odneo Ognjen Damjanović, takođe iz Beograda.

U kategoriji najboljeg dueta preko 15 godina pobedili su Petar Marković iz Pukovca i Ilija Panajotović iz Niša. Za najbolji duet u kategoriji mlađih od 15 godina izabrani su Andrija Mladenović i Filip Cvetković.

Nakon proglašenja sveukupnog pobednika, sve prisutne je pozdravio predsednik opštine Sokobanja, Isidor Krstić, koji je između ostalog i najavio da će idući biti održan na rekonstruisanoj Letnjoj pozornici na Vrelu, gde je i održan prvi ovakav festival još 1962. godine.

Direktor TOS-a Ljubinko Milenković, izjavio je da je veoma zadovoljan time kako je protekao festival i da se nada da će u narednim godinama on vratiti staru slavu – a da je na dobrom putu, svedoči i činjenica da je ove godine bilo tri puta više takmičara nego ranijih godina kao i više hiljada posetilaca.

izvor: soko-banja.org

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *