Završeno Evropsko takmičenje u mažoret plesu u Sokobanji


Proteklog vikenda Sokobanja je bila domaćin 20. Evropskog takmičenja mažoretkinja. Ovim povodom ugostila je više od 1200 mažoretkinja iz osam zemalja i još skoro isto toliko posetilaca i pratilaca ekipa.

foto soko-banja.org

Po mnogima, ova manifestacija je doprinela promociji Sokobanje u regionu i Evropi više nego mnogo drugih napora ulaganih godinama. U konkurenciji još tri evropska grada, ona je po oceni predstavnika Mažoret organizacije bila najbolji izbor za održavanje ovog spektakla.

Ljubinko Milenković, predsednik Turističke organizacije Sokobanja, istakao je da je sve proteklo po planu i programu, na najbolji mogući način. O tome svedoče pohvale od strane učesnika i drugih posetilaca Sokobanje u tom periodu, što dokazuje da ona ima kapacitete za ovako značajne manifestacije. Takođe, ovo je podsticaj da se nastavi sa organizacijom ovakvih aktivnosti jer one na najbolji mogući način prezentuju Sokobanju izvan granica naše zemlje.

foto soko-banja.org

Zajednički utisak svih učesnica kao i predstavnika Evropske mažoret asocijacije je da je organizacija bila savršena, Sokobanja predivna, klima idealna za odmor, hrana odlična a ljubaznost domaćina ih je posebno oduševila. Zbog svega navedenog, opšti zaključak je da je ovo nejuspešnije organizovano prvenstvo do sada.

Na kraju programa, ovo jubilarno prvenstvo u mažoret plesu je završeno svečanom dodelom medalja i pehara ekipama koje su bile najuspešnije a osim prvoplasiranih, podjednako lepe utiske i uspomene poneće i ostale učesnice ovog takmičenja.

Vođa zagrebačkih navijača, Danijela Borovnjak istakla je da su svi prezadovoljni organizacijom, ponudom, parkovima i da im je jedino žao što nisu mogli ostati duže.

izvor soko-banja.org
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *