ZZJT “Timok” obeležilo svoju slavu Svetih Vrača, Kozme i Damjana – FOTO


Praznik Svetih Vrača, Kozme i Damjana, zaštitnika lekarske profesije, obeležili su danas zaposleni u Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. Ovu slavu Zavod obeležava 24. godinu za redom

U prisustvu sveštenstva i mnogobrojnih zvanica, tradicionalno je prerezan slavski kolač, nakon čega se prisutnima, u ime menadžmenta ustanove, Upravnog odbora i svih zaposlenih, obratila Slađana Ristić, direktorka Zavoda, podsećajući na svetitelje koji su, po legendi, besplatno lečili ljude, kao i na humanost lekarske profesije.

Danas obeležavamo slavu posvećenu svetiteljima koji odlikuju našu zdravstvenu profesiju i koji nam daju duh pravoslavlja i podsećaju na legendu koja kaže da su ti svetitelji u to vreme lečili bolesne i nesposobne, ne zarad para i ličnog bogatsva već Boga radi. Tako i mi u duhu tog vremena i u duhu tih učitelja nastavljamo put bavljenja našom humanom profesijom“, istakla je Slađana.

Obeležavanje slave zaječarskog Zavoda jedan je od načina da se sumiraju i rezultati rada ove ustanove koja ove godine beleži 60 godina postojanja i uspešnog rada.

Zaječarski Zavod od 2011. godine sa novim menadžmentom i sa novim rukovodstvom izgrađuje jednu novu politiku naše kuće, izgrađuje politiku savremenog koncepta poslovanja, baziran na evropskim principima. Naša politika je bazirana na tome da korisnici naših usluga budu zadovoljni a kvalitet naših usluga prilagođavamo upravo njima. Ono što smo unapredili jesu razne dijagnostičke metode, radili smo na osavremenjivanju opreme, edukaciji kadrova… Da bi smo ispunili neke evropske standarde i zadovoljili zahteve svih naših korisnika moramo posebnu pažnju da obratimo obezbeđivanju kvalitetnih i školovanih kadrova, koje mi naknadno upućujemo na edukacije i specijalizacije, kako bi pratili sve trendove koje zahteva jedna savremena ustanova kao što je Zavod, koji beleži već 60 godina postojanja. Planovi su da budemo vodeća preventivna ustanova na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga“, istakla je direktorka Zavoda, Slađana Ristić.

Obeležavanju slave zaječarskog Zavoda, prisustovali su predstavnici lokalne samouprave, preškolskih i školskih ustanova, predstavnici zdravstvenih ustanova a slavlje je upriličeno nastupom dece iz zaječarskog Dečijeg centra.

 


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *