Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Borski aerodrom prelazi u sistem “Aerodromi Srbije”

Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada odlučeno je da borski aerodrom pređe u vlasništvo države i da posluje u sistemu “Aerodromi Srbije”. Praksa je pokazala da je mnogo lakše ulagati u aerodome kada su oni pod jednim preduzećem, a činjenica da gradski aerodrom nikada nije bio stavljen u punu funkciju govori o tome da će, pod okriljem ovog velikog preduzeća, na mnogo bolji i efikasniji način biti omogućeno funkcionisanje lokalnog aerodroma.

Planom posebne namene rudarskog lokaliteta Čukaru Peki predviđena je lokacija na koju su se Vlada RS i Komisija za planove obavezale da se aerodrom mora izmestiti kada za to bude došlo vreme i, siguran sam, da će na toj lokaciji biti izgrađen novi aerodrom istih ili boljih karakteristika.

To što će borski aerodrom biti deo jednog velikog sistema znači da ćemo imati investiciju, održavanje i funkcionisanje samog aerodroma i kadar koji će aerodrom podići na viši nivo, jer Vlada RS ulaže u razvoj avio industrije i avio saobraćaja na teritoriji čitave države.”, rekao je za skupštinskom govornicom Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

Total
13
Shares
1 komentar
  1. Аеродром у Бору постоји више година, а као да не постоји. Сада је дат у власништву државе. Она ће моћи да транспортује бакар, сребро и злато, уколико им омогуће кинези. Прелазак аеродрома у Бору у власништву државе могуће је да превезу Спасковског, који је гробар РТБ Бор и власник многих криминалних радњи на терет радника и грађана Бора и државе Србије до неке јавне установе затвореног типа. Ово се не дешава до сада, јер га чувају ментори из власти, а тиме чувају и раде за себе. Ваљда ће једном пучи и тај чаробни спој?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

Zagrađe i Vratarnica povremeno bez struje naredna tri dana

Sledeća vest

Korona virus: U Srbiji manje pacijenata na respiratorima - Velika Britanija u recesiji prvi put posle 11 godina