Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Finansijska podrška protivgradnim strelcima!

Na 11. sednici Opštinskog veća usvojeno je Rešenje o pružanju finansijske podrške strelcima sa kojima je Republički hidrometeorološki zavod potpisao Ugovor o angažovanju na protivgradnim stanicama na području opštine Kladovo, za vreme sezone odbrane od grada koja traje od 15. aprila do 15. oktobra.

Finansijska podrška opštine Kladovo sadrži mesečnu naknadu u iznosu od 6.000 dinara na ime troškova nastalih za vreme angažovanja na lansirnim stanicama. Tokom sezone odbrane od grada, čuvari letine od gradonosnih oblaka će braniti 26.940 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u Ključu, a dežuraće na 8 od ukupno 12 protivgradnik stanica. Za sada su zbog nedostatka strelaca i lošeg stanja objekata van funkcije lansirne lampe “Kladovo”, “Grabovica”, “Kupuzište” i ” Reka”.

Na sednici Veća podršku je dobio i predlog Odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji opštine Kladovo, kao i predlog Rešenja o imenovanju članova Saveta za zdravlje opštine Kladovo, koje je u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti prava pacijenata.

Većnici su usvojili i Program stambene podrške na teritoriji opštine Kladovo koji je usaglašen sa odredbama Zakona o stanovanju. Jednoglasno je usvojen i Izveštaj Komisije o raspodeli sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa u oblasti sporta i za tu namenu od 22.400.000 dinara izdvojeno je 19.890.000 dinara. Na sednici Veća zeleno svetlo dobio je i Izveštaj o realizovanim aktivnostima Saveta za bezbednost saobraćaja za 2018. godinu na području opštine Kladovo, kao i Godišnji program aktivnosti za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima u toj podunavskoj opštini za 2019. Prvi put većnici su usvojili i Pravilnik za podsticanje programa ili nedostajućeg dela za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju crkve i verske zajednice u opštini Kladovo. Za tu namenu na godišnjem nivou u budžetu je opredeljeno 5.000.000 dinara.

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

4 + five =

Prethodna vest

Svetski dan pozorišta

Sledeća vest

Izložba povodom obeležavanja Svetskog dana dečje knjige