Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Maloj Nikodini iz Zvezdana neophodna pomoć za lečenje

Nikodini Živić iz Zvezdana kod Zaječara je neophodna finansijka pomoć! Njoj je dijagnostifikovan strabizam i ukoliko ne ode na operaciju može doći do daljih komplikacija i slabljenja vida.

Strabizam je poremećaj položaja oćiju – nemogućnost oba oka da istovremeno gledaju u istom pravcu, odnosno u isti predmet posmatranja. Paralelni položaj očiju ima veliko značenje za kvalitetan razvoj vida u detinjstvu, a tokom života omogućuje vidnu funkciju bez tegoba.

Ako se javi bilo koji poremećaj u ranom detinjstvu, poremeti se binokularni vid, oko koje ne fiksira “beži”, “skreće”, a ako je prepreka na oba oka javiće se i nistagmus (brzi, nevoljni pokreti očiju) sa dubokom slabovidošću.

Kako bi Nikodina nastavlia normalan život neophodna joj je operacija koja košta 177.000 dinara.

Njihovi roditelji nalaze se u lošoj finansijskoj situaciji, nisu u mogućnosti da finansiraju operaciju i neophodna im je pomoć.

Nikodina je mlađa sestra Nemanje Živića, koji je nedavno operisan od iste bolesti, i zahvaljajući humanim ljudima i donacijama – dobio je priliku za normalno odrastanje.

„Hajde da tu priliku pružimo i njegovoj sestri – Nikodini“ – pozivaju iz Fondacije Iskorak.

Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti preko sajta Fondacije Iskorak  ili direktno putem linka – OVDE – klikom na dugme „Doniraj“ u dnu stranice.

 

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

six − six =

Prethodna vest

Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Mladi u biznisu”: Unapređenje zapošljavanja i preduzetništva za mlade

Sledeća vest

NEGOTIN: URUČENI UGOVORI ZA STIPENDIJE STUDENTIMA I ĐACIMA