Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

NEGOTIN: URUČENI UGOVORI ZA STIPENDIJE STUDENTIMA I ĐACIMA

U velikoj sali SO Negotin priređeno JE svečano uručenje ugovora studentima i učenicima srednjih škola, ovogodišnjim stipendistima Opštine Negotin. Ugovore je uručio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin. U budžetu opštine Negotin za školsku 2020/2021. godinu za stipendiranje studenata i učenika opredeljeno je 2.500.000 dinara.

foto http://negotin.rs/

„Gledamo da uložimo u mlade, pa smo sredstva za ove namene u odnosu na prošlu godinu sa dva miliona povećali na 2,5 miliona dinara. Ako gledamo realno, smatram da je to malo, ali ako posmatramo broj učenika koji dobijaju stipendiju, a ove godine ih je 31, vidi se da taj broj raste. Ono što je najbitnije u svemu je naša zahvalnost pre svega roditeljima, prosvetnim radnicima i ovoj deci koja žele da nadograđuju sebe, da postanu dobri ljudi i stručnjaci u pozivu za koji se školuju. Cilj je da se vrate i svoje profesionalne karijere nastave ovde, a mi ćemo nastojati da im obezbedimo uslove.“ izjavio Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Za školsku 2020/2021. godinu u opštini Negotin dodeljene su tri stipendije studentima visokoškolskih ustanova koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog stepena čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i 28 stipendija učenicima srednjih škola čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, koji nisu ponovili nijedan razred, na osnovu prosečne ocene uspeha postignut u prethodnoj godini školovanja srednjeg obrazovanja i postignutih rezultatima za osvojeno prvo, drugo ili treće mesto na republičkim takmičenjima, međunarodnim takmičenjima, ili smotrama koja se nalaze u Kalendaru takmičenja srednjih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iz prethodne godine školovanja, a za učenike prve godine dokaz o ostvarenom uspehu iz osmog razreda osnovne škole ne manji od 4,50 za učenike. Utvrđen je iznos stipendija od 7.000 dinara mesečno za studente i 4.000 dinara mesečno za učenike srednjih škola, a isplaćuje se u 10 mesečnih rata.

preuzeto http://negotin.rs/

Total
23
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

one + twenty =

Prethodna vest

Maloj Nikodini iz Zvezdana neophodna pomoć za lečenje

Sledeća vest

KLLADOVO-TURNIR U BASKETU 3x3