Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom, na kome su učestvovali predstavnici gradova Zaječar i Bor, kao i predstavnici opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac.

foto http://www.zajecar.info/

Na početku je usvojen zapisnik sa prethodnog sastanka Koordinacionog odbora, a nakon toga i izmenjen Predlog projekta JPP za izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom i pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada.

Članovi Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između grada Zaječara, grada Bora i opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac usvojili su Regionalni plan upravljanja otpadom za pomenute gradove i opštine.

Na osnovu podrške Ministarstva životne sredine ovoj inicijativi, Koordinacioni odbor je na 18-toj sednici odobrio pokretanje postupka izmena i dopuna Regionalnog plana upravljanja otpadom u delu koji se odnosi na upravljanje industrijskim otpadom.

Nakon usvajanja novog Regionalnog plana, isti će biti dostavljen na saglasnost Ministarstvu životne sredine.

preuzeto http://www.zajecar.info/

Total
8
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

U sredu akcija dobrovoljnog davanja krvi

Sledeća vest

Korona virus: U Srbiji preminule još dve osobe, Tramp tvrdi da je reagovao „snažno" i da je spasao hiljade života