Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

REHABILITACIJA DRŽAVNOG PUTA KLADOVO-DONjI MILANOVAC

Do početka decembra ove godine biće završena rehabilitacija dela državnog puta I B reda 35 od Kladova do Donjeg Milanovca – izjavio je u Rudnoj Glavi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku na kome su prisustvovali Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, načelnik Borskog okruga, gradonačelnik Bora i predsednici opština Majdanpek i Negotin.

Predsednik Srbije je istakao da će biti rehabilitovana deonica puta koja prolazi kroz najlepše predele Đerdapske klisure i dodao da će to doprineti bržem i kvalitetnijem odvijanju saobraćaja na veoma frekventnom delu Đerdapske magistrale. Time stvaramo uslove da se zaustave odlasci iz opštine Kladovo, poručio je na sastanku u Rudnoj Glavi – Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Reč je o deonici dugoj 64,5 kilometara koja opštine Kladovo i Majdanpek iz Borskog okruga preko Donjeg Milanovca državnim putem I B reda 34 povezuje sa opštinama Golubac i Veliko Gradište i gradom Požarevcem u Braničevskom okrugu.
Rehabilitacija te saobraćajnice veoma je važna za život svih ljudi u ekonomskom smislu, u tom delu Srbije, ali i za brojne turiste koji preko graničnog prelaza Đerdap ulaze u našu zemlju i u Rumuniju.
Država je u rehabilitaciju dela državnog puta Kladovo – Brza Palanka investirala 1,37 milijardi dinara, dok je za izgradnju mosta kod Milutinovca uloženo dodatnih 115,2 miliona dinara. Drago mi je što sa meštanima opštine Kladovo mogu da podelim zadovoljstvo i da ujedno iskažem zahvalnost u ime građana oštine Kladovo našem predsedniku zbog nove investicije na koju se dugo čekali i koja će imati veliki značaj za naš kraj. To će afirmisati turističke potencijale i doprineti da Kladovo zauzme još značajnije mesto na turističkoj mapi Srbije. Istovremeno država i predsednik Srbije Aleksandar Vučić šalju jasnu poruku da se zalažu za ravnomeran razvoj svakog dela naše zemlje – naglasio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Total
23
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

5 × two =

Prethodna vest

Dnevni horoskop za sredu 7. april

Sledeća vest

Uhapšeni zbog droge