Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

SAOPŠTENjE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA ZAJEČARA: Očekuju se rezultati za još 67 ranije testiranih građana

Danas su pristigli rezultati za, samo, sedmoro PCR testiranih građana Zaječara od kojih je jedna (1) osoba, muškog pola, starosti 66 godina, covid-19 pozitivna.

Očekuju se rezultati za još 67 ranije testiranih građana kao i za 52 danas poslatih testova na analizu u referentne laboratorije.

Zaključak najužeg rukovodstva ŠVS, u konsultaciji sa epidemiološkim stručnjacima, je da nema nimalo mesta opuštanju, bez obzira na brojke, i da POSEBAN RIZIK predstavlja uočeno nepoštovanje mera u baštama i među osobljem kafića, na javnim i divljim kupalištima te noćno okupljanje, posebno mlađe populacije po javnim parkovima i izletištima.

Ovakvo ponašanje će SIGURNO rezultirati povećanjem broja inficiranih osoba.

Takođe je zaključeno da se MORA pojačati higijena, dezinfekcija i zaštitne mere, među prodavcima i kupcima, na zelenim pijacama a ako apeli ne urode plodom iste privremeno zatvoriti.

Danas je grad Zaječar, na osnovu saglasnosti lokalnih samouprava iz okruga koje pokriva ZZJZ “Zaječar”, raspisao tender za kupovinu laboratorije za PCR testiranje. Takođe će se sprovesti, odlukom ŠVS, na danas održanoj hitnoj telefonskoj sednici, nabavka neophodnih dezinfekcionih sredstava, zaštitne opreme i uređaja za dezinfekciju.

JKP je, još jednom, NAREĐENO sprovođenje dvadesetčetvoročasovne dezinfekcije svih ranije propisanih javnih površina i prostora.

Total
3
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

Akcija zaprašivanja komaraca na teritoriji Zaječara

Sledeća vest

„Nema čvrstih dokaza da bi izolacija napravila razliku": Da li je švedska taktika protiv korone uspela