Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Stroga kontrola mere ograničenja i zabrane kretanja tokom praznika

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je za prva 24 časa približno 280 osoba prekršilo mere ograničenja i zabrane kretanja, uz ocenu da se većina građana Srbije ipak ponaša odgovorno i poštuje mere koje spasavaju život.

Foto: srbija.gov.rs

Stefanović je sinoć, u izjavi za Televiziju Pink, izneo podatak da je procentualno približno 4,5 odsto onih koji su legitimisani prekršilo mere i istovremeno izrazio zahvalnost onima koji slušaju savet struke i molbu države da ostanu kod kuće, a posebno najstarijim sugrađanima.

Prema njegovim rečima, policija trenutno kontroliše više od 20.000 ljudi koji su u samoizolaciji, što je znatno manje u odnosu na prvobitnih 100.000.

On je preneo zahvalnost i policijskim službenicima koji neumorno rade i na ulicama su svakoga dana, i to ne samo kako bi štitili ljude od koronavirusa, već i na njihovim redovnim zadacima.

Analiza je pokazala da je stopa kriminaliteta opala i nastavlja se trend njenog smanjenja. Sve jedinice koje se bave istragama potpuno drže stvari pod kontrolom i spremne su da se obračunaju sa svima koji krše zakon, poručio je Stefanović.

Ministar je ukazao i na to da je za 50 odsto smanjen broj prijava nasilja u porodici, u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Stefanović je poručio da će policija sve dok traje mera ograničenja i zabrane kretanja, do utorka u pet ujutro, biti na ulicama i da neće biti popuštanja u proveri poštovanja ove mere jer je zdravlje prioritet.

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

IZVEŠTAJ COVID-19 NA TERITORIJI BOLJEVCA NA DAN 19.04.2020. GODINE

Sledeća vest

U Srbiji do danas 6.318 osoba zaraženo koronavirusom