Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Za vikend poljoprivrednici mogu do njiva samo na mehanizaciji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović saopštio je danas da će poljoprivrednici u Srbiji moći sledećeg vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pod uslovom da su na poljoprivrednoj mehanizaciji.

Nedimović je u izjavi za agenciju Tanjug, povodom zabrane kretanja od danas u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru, u okviru mera za suzbijanje širenja koronavirusa. naveo da će poljoprivrednici, kao i svih prethodnih vikenda, moći slobodno da izađu na njive na traktorima kako bi obavljali setvu, pre svega kukuruza i drugih kultura.

On je istakao da je veoma važno da oni budu na svojoj poljoprivrednoj mehanizaciji kako ne bi bilo zloupotreba, naglasivši da u tom slučaju apsolutno neće biti nikavih problema.

Ministar je ukazao na to da je Vlada potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku, i dodao da prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je zadatak i obaveza.

Nedimović je rekao da su poljoprivredni proizvođači izuzetno disciplinovani kada je reč o merama za borbu protiv koronavirusa, i da vode računa o svemu, pri čemu je naglasio da je resorno ministarstvo bilo maksimalno kooperativno u odnosu sa njima i da će tako biti i dalje.

preuzeto www.srbija.gov.rs

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

8 − 1 =

Prethodna vest

Predrag Kon vanredno unapređen u rezervnog potpukovnika sanitetske službe

Sledeća vest

BOŠKO NIČIĆ: UKUPNO 28 ZARAŽENIH CORONAVIRUSOM u Zaječaru