Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Bor: Korona virus odneo sedmu žrtvu

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija zabeležen je jedan novi slučaj, dok je, nažalost, jedna osoba preminula usled posledica virusa korona, što znači da na današnji dan u Boru imamo ukupno 45 osoba pozitivnih na virus.

Novooboleli pacijent je sa blagom kliničkom slikom i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok je preminuli pacijent imao pridružene dijagnoze.

Reč je o pacijentu 1961. godište, koji je imao više hroničnih bolesti, bio je bubrežni bolesnik na dijalizi i dijabetičar. Pacijent nije bio na respiratoru jer za time nije bilo potrebe, ali se njegovo stanje rapidno pogoršalo usled čega je, bez obzira na uložene napore lekara, preminuo.”, rekao je ovom prilikom direktor Opšte bolnice u Boru, dr Goran Joksimović.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata, od kojih je devetoro pozitivno na virus, dok se za dva pacijenta čekaju rezultati.

Epidemiolog borskog Doma zdravlja dr Javorka Stankulić rekla je da je situacija u Boru nesigurna i neizvesna dokle god je virus prisutan, ali da je bolja nego prethodnih dana jer je, prema poslednjim rezultatima, samo jedna osoba pozitivna na virus.

“Bilo je kašnjenja u pristizanju rezultata koji su uzorkovani u prethodne dve nedelje, ali se sada situacija poboljšala i analize stižu znatno brže.”, rekla je dr Stankulić.

Total
2
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

ZAJEČAR: COVID info za utorak 28. jul

Sledeća vest

U poslednja 24 časa od COVID-19 obolelo 379 osoba