Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

NAJTEŽI DAN ZA ZAJEČAR: 43 NOVOZARAŽENIH KORONOM

Na osnovu 84 obrađenih PCR i Ag testova, u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara, ponovo, imamo najteži dan od početka pandemije i četrdesettri (43) novih covid-19 pozitivnih lica ( 51% od broja testiranih).

Od ovog broja 20 osoba je ženskog i 23 muškog pola, starosti 1 do 71 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6149 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 61 ranije testiranu osobu.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 26 pacijenata, a na Grudnom odeljenju 31 pacijent.

U toku jučerašnjeg dana imali smo jedan prijem i tri otpusta pacijenta na Infektivnom i trideset prijema bez otpusta na Grudnom odeljenju ZC Zaječar.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Štab za vanredne situacije grada Zaječara, uz konstataciju da bukvalno nema područja, gradskog ili seoskog, koje nije zahvaćeno infekcijom virusa covid-19, MOLI i UPOZORAVA, da se uzdržimo svih nepotrebnih kontakata i okupljanja a da proslave krsnih slava (predstoji nam Aranđelovdan) svedemo na proslavu u krugu porodice i po tradiciji i običajima naših predaka.

Nije ni vreme ni prilika da svoje najmilije, komšije, prijatelje, kumove… dovodimo u situaciju oboljevanja od ovog opakog virusa a zdravstveni sistem u stanje kolapsa. Mislite o tome pre nego li uradite bilo šta zbog čega ćete se sutra kajati, apeluju u Štabu za vanredne situacije.

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

PETORO INFICIRANO KORONAVIRUSOM U NEGOTINU

Sledeća vest

Korona virus: U Srbiji se očekuju nove mere, Meksiko četvrta zemlja po broju smrtnih slučajeva