Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Novi slučajevi korona virusa u Boru

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora na današnji dan imamo četiri osobe koje su se oporavile, a zabeleženo je pet novih slučajeva virusa, što znači da trenutno u Boru imamo 24 osobe koje su pozitivne na virus korona.

 

Od pet novih slučajeva, dva su importovana, odnosno samo prebivalište im je na teritoriji grada, dok žive i rade u drugim gradovima. Ostali novozaraženi su sa blagom kliničkom slikom i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U Kovid ambulanti je u prethodnom periodu došlo do blagom povećanja broja pregleda, a radi se o pacijentima sa povišenom temperaturom koju prati kašalj.

“Evidentan je blagi porast pregleda i u kovid abulanti i u bolnici. Mislim da moramo više voditi računa i poštovati mere koje je propisao Krizni štab Vlade RS, a koje sprovodimo i mi na lokalu. Socijalna distanca nošenje maski, naročito u zatvorenom prostoru, treba da se podrazumeva. To je naša preporuka jer time štitimo sebe i zdravlje naših najbližih.”, rekla je na konferenciji za medije direktor borskog Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru nalazi se desetoro bolesnika, od kojih je sedmoro pozitivno na virus, dok se za dvoje čekaju rezultati testiranja.

Da podsetimo, od početka pandemije, na teritoriji grada Bora zabeleženo je 317 slučajeva virusa, 285 osoba se oporavilo, dok je osam, nažalost, izgubilo bitku sa virusom.

Total
3
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

U poslednja 24 časa preminule dve osobe od COVID-19

Sledeća vest

POČELE PRIPREME ZA PREDSTOJEĆU SKIJALIŠNU SEZONU