Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

Raste broj inficiranih u Zaječaru

Na osnivu 67 od juče obrađenih uzoraka imamo šest (6) novih covid-19 pozitivnih lica.

Od ovog broja dve (2) osobe su muškog i četiri (4) ženskog pola, starosti između 27 i 81 godina.
To je 414 zabeleženi slučaj covid-19 infekcije u Zaječaru od početka pandemije od, do sada, 4586 testiranih i 4546 obrađenih PCR testova.
Danas je poslato 20 PCR uzoraka građana Zaječara testiranih pod sumnjom na infekciju virusom SARS-CoV-2.
Za 40 testiranih uzoraka, koji su ranije poslati, rezultat se još očekuje.
Broj izlečenih osoba, nakon potvrđene infekcije virusom covid-19, iznosi 365.
Danas je, nakon evidentnog rasta broja inficiranih na teritoriji našeg grada, a nakon pricene da se veliki broj vlasnika i radnika u objektima uslužnih i ugostiteljskih delatnosti kao i građana ne pridržava propisanih mera, izdat nalog da se pripremi hitna Odluka o komunalnom redu, održi sednica ŠVS, Gradskog veća Zaječara i sednica Skupštine grada po hitnom postupku na kojoj će ova odluka biti usvojena.
Zaključak je, Komisije za praćenje i sprovođenje mera ŠVS, da se ODMAH moraju angažovati dodatne inspekcijske službe i da se mora uspostaviti dvadesetčetvoročasovna saradnja i koordinacija ŠVS-komunalne milicije- Policijske uprave-republičkih inspekcijskih službi- Prekršajnog suda i nadležnog tužilaštva.
Ocenjeno je da “najslabiju kariku” u ovom lancu predstavljaju tužilaštvo i prekršajni sud kao i poreska inspekcija koja do sada nije uopšte želela da se uključi u koordinaciju akcija na sprečavanju rada i bahaćenju pojedinih subjekata koji nezakonito pružaju, pre svega, ugostiteljske usluge.
Donošenjem nove Odluke o komunalnom redu očekuje se mnogo efikasniji rad na sprečavanju širenja infekcije virusom covid-19 u narednom periodu.

Total
2
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prethodna vest

Porast broja zaraženih koronavirusom

Sledeća vest

Omladinski delegati Srbije u UN sa mladima iz Zaječara