Informativni portal Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Kladovo, Negotin, Boljevac, Majdanpek)

SKOK BROJA ZARAŽENIH U ZAJEČARU

Danas je obrađen 51 uzorak građana Zaječara testiranih na prisustvo virusa covid-19.

Kod trinaestoro (13) njih potvrđen je pozitivan rezultat PCR testa. Osmorica (8) covid-19 pozitivnih je muškog i pet (5) ženskog pola, starosti između 22 i 81 godine.

Rezultati se očekuju za još 117 ranije uzetih uzoraka (laboratorije u Beogradu) kao i za 29 danas uzetih uzoraka poslatih u novu laboratoriju u Nišu.

Analize vremena inficiranja, i naglog skoka pozitivnih slučajeva, pokazuju tendenciju inficiranja u periodu slava i (seoskih) “zavetina” a posebno večernjih “žurki” mladih koje se sve češće organizuju u vikendicama na periferiji grada i prigradskim naseljima, rekao je komandant Štab za vanredne situacije grada Zaječara Boško Ničić i dodao:

-I pored apela i molbi ŠVS sa ovom praksom, bez ikakvih preventivnih mera i zaštite, se nastavlja. Ogroman rizik predstavlja i masovno okupljanje, bez poštovanja ijedne zaštitne mere, na kupalištima i jezerima u gradu i okolini. Pred nama je, sutra, velika Slava posvećena Sv. Proroku Iliji – ILINDAN !Molimo svečare i njihove goste da poštuju propisane mere, uzdrže se od velikih okupljanja, drže propisanu distancu i obavezu nošenja maski ako su od osoba (sa kojima ne žive u zajedničkom domaćinstvu) udaljeni manje od dva metra.

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

20 − 14 =

Prethodna vest

Korona virus: Još 330 zaraženih u Srbiji, rekordan broj novoobolelih u Indiji

Sledeća vest

Korona virus: Još 330 zaraženih u Srbiji - hiljade na ulicama Berlina protiv bezbednosnih mera